Alles over neteldieren

Een ander woord voor neteldieren is ook wel Cnidaria. Deze dieren zijn eenvoudig gebouwd en zijn vaak zeedieren en soms zijn het ook zoetwaterdieren. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld kwallen, koralen en zeeanemonen. De neteldieren kun je vinden in groepen, maar ook alleen. De meeste neteldieren hebben geen skelet. Wel kun je bij de neteldieren duidelijke organen zien. Een voorbeeld hiervan is de maag. Verder zie je vaak ook een opperhuid bij de neteldieren. De neteldieren hebben ook een eenvoudig zenuwstelsel. In deze blog kom je meer te weten over de neteldieren.

Zeeanemonen als neteldier

De meest bekende neteldier is de zeeanemoon. Deze zeeanemonen ken je vast niet alleen bij de naam ‘zeeanemoon’. Je herkent het vast bij de naam Nemo. Bijna 20 jaar geleden kwam de animatiefilm Finding Nemo uit. In de film gaat het over de zeeanemonen. Een van de zeeanemonen raakt verdwaald en de vader van de vis gaat naar hem opzoek. Door middel van de film heeft de leefwijze van de zeeanemonen een wereldwijd bekendheid gemaakt. De zeeanemonen hoort bij de bloemdieren. De reden hiervan is, omdat deze bloemdieren vaak vergeleken worden met bloemen. Zo is de zeeanemoon vernoemd naar een plant, die anemoon heet.

Kwallen als neteldieren

De zeeanemonen zijn niet de enige neteldieren die erg bekend zijn. Je hebt namelijk ook de kwallen. Deze kwallen zijn erg bekend over heel de wereld. Ook in Nederland kun je kwallen tegenkomen. De kwallen spoelen soms aan op de verschillende stranden in ons land. Dit zijn meestal schijfkwallen. Deze schijfkwallen leven alleen in het water. Over de hele wereld heb je ook kwallen die giftig zijn. Dit gif kan best gevaarlijk zijn voor de mens. Gelukkig zullen wij deze in Nederland niet zo snel tegenkomen. Deze kun je vaak in warme wateren en tropische wateren tegenkomen. Daarnaast zijn niet alle kwallen giftig.

Related Posts

Alles over sponsachtigen

De wetenschappelijke naam voor de sponsachtigen dieren is Parazoa. Onder de Parazoa kun je soms ook plakdiertjes bij meetellen. Sponsachtigen dieren zijn dieren die geen weefsel hebben….

Alles over weekdieren

In deze blog zal er meer verteld worden over weekdieren. De meeste weekdieren hebben geen inwendig skelet, maar een week lichaam. Er zijn weekdieren, die wel een…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *