Alles over weekdieren

In deze blog zal er meer verteld worden over weekdieren. De meeste weekdieren hebben geen inwendig skelet, maar een week lichaam. Er zijn weekdieren, die wel een uitwendig skelet hebben. Dit is meestal in de vorm van een schelp. De meeste weekdieren zou je kunnen vinden in het water. Dit komt omdat zij hier het liefst leven. Je kunt ze het vaakst vinden in de zee. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld inktvissen en schelpen. Verder is het ook mogelijk om een weekdier op het land te vinden. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten slakken. Er zijn verschillende soorten weekdieren, deze zijn ook weer onder te verdelen. Een paar voorbeelden hiervan zijn schildvoetigen, keverslakken, tand schelpen en slakken.

Kenmerken van weekdieren

De huid of anders gezegd, de mantel van de weekdieren zou je in principe kunnen vergelijken met die van mensen of van dieren. Uiteraard zijn er verschillen. De meeste weekdieren leven in de zee. De weekdieren hebben dan ook kieuwen. Ze moeten natuurlijk onder water kunnen overleven. Verder kunnen de weekdieren niet uitdrogen. Dit komt doordat zij slijm produceren. Door middel van het slijm is het mogelijk om voort te bewegen. Je kunt een weekdier herkennen door middel van de kleine of grote schelpen, die ze boven op de mantel hebben. Op deze manier kunnen de weekdieren goed beschermd zijn.

Inktvissen

De meest bekende soort onder de inktvissen is de octopus. Inktvissen zijn ook weekdieren. Deze dieren zijn nog best intelligent. Dit geldt zeker voor de octopussen. Deze weekdieren zijn in staat om symbolen en voorwerpen te herkennen. Ze zijn zelfs in staat om deze symbolen en voorwerpen te onthouden voor een tijdje en kunnen ze zelfs gebruiken. Een bijzonder punt van deze weekdieren is dat het van kleur kan veranderen. Op deze manier kunnen de inktvissen ervoor zorgen dat ze zich aanpassen aan de omgeving. Dit is erg handig wanneer zij bijvoorbeeld in een gebied zijn waar veel vijanden ook rondzwemmen.

Related Posts

Alles over sponsachtigen

De wetenschappelijke naam voor de sponsachtigen dieren is Parazoa. Onder de Parazoa kun je soms ook plakdiertjes bij meetellen. Sponsachtigen dieren zijn dieren die geen weefsel hebben….

Alles over neteldieren

Een ander woord voor neteldieren is ook wel Cnidaria. Deze dieren zijn eenvoudig gebouwd en zijn vaak zeedieren en soms zijn het ook zoetwaterdieren. Je kunt hierbij…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *