Hoe kies je kwalitatieve hondenbrokken? – 3 Tips

Bij de gezondheid van jouw hond speelt voeding een centrale rol. Maar wat is een ‘goed’ merk hondenvoer, welk merk moet je kiezen en hoe ga je precies te werk? Hoewel de prijs jouw beslissing kan beïnvloeden, mag het niet de doorslag geven. Bij de keuze van een goed merk hondenvoer moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. In deze blog nemen we de belangrijkste met je door. Lees dus snel verder. 

1. Bepaal wat jouw hond nodig heeft

Je hoeft niet perse teveel geld uit te geven aan premium hondenvoer met extra ingrediënten, tenzij jouw dierenarts je specifieke instructies heeft gegeven. Als jouw huisdier een normale, gezonde hond is, dan zijn de meeste normale droge hondenvoeders prima voor de algemene gezondheidsbehoeften van uw hond. Toch zijn er wel degelijk verschillen waarmee je rekening moet houden. 

Zorg ervoor dat het voer alles bevat wat jouw hond nodig heeft. Een evenwichtige hondenvoeding bevat meestal 30 á 70% koolhydraten, 18 tot 25% eiwit en 10-15% vet. bevatten, hoewel deze verhoudingen afhangen van de leeftijd en de gezondheid van uw hond. Het voedsel moet ook essentiële vitaminen en mineralen bevatten. Enkele die je kunt controleren zijn: vitamine A en E, calcium, fosfor, magnesium, natrium, chloride, zwavel en kalium. 

2. Vermijd hondenbrokken op basis van tarwe

Wist je dat honden behoren tot een van de meest gevoelige dieren voor tarwegluten? Ze hebben moeite met het verteren ervan en tarwe kan leiden tot malabsorptie en terugkerende huid-, oor- en darmziekten. Het is zelfs een grote veroorzaker van artritis en epilepsie bij honden. Droogvoer moet dus tarwe(gluten)vrij zijn. Naast tarwe moet ook maïs worden vermeden. Maïs kan namelijk diabetes veroorzaken. 

3. Ga voorzichtig te werk als jouw hond allergisch is 

Is jouw hond allergisch, ga dan voorzichtig te werk. Als de allergieën bekend zijn, wordt het aanbevolen om te kiezen voor hypoallergeen voedsel of voedsel met specifieke ingrediënten. Als jouw hond bijzonder gevoelig lijkt voor een bepaald voedingsmiddel of ingrediënt, dan is het raadzaam om eerst de dierenarts te raadplegen. Ingrediënten die allergische reacties bij honden veroorzaken zijn rundvlees, melk, gevogelte, lam, maïs, tarwe, gist en soja.

Typische signalen van een allergische reactie zijn een jeukende huid. Jeuk komt met name voor op de snuit, poten, oren en poten. Daarnaast kan er sprake zijn van overmatige haaruitval, overmatig krabben en huidinfecties.

Ben je op zoek naar goedkope hondenbrokken die aan al deze factoren voldoen? Kijk dan op de website van WOOOF voor tarwe(gluten)vrije geperste hondenbrokken, vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen! Bovendien blijft het persproces ruim onder de 100 ºC, wat ervoor zorgt dat alle mineralen, vitaminen en overige ingrediënten intact blijven.  Neem gerust contact op met WOOOF voor al jouw vragen. Ze zullen met plezier alles vertellen over hun hondenvoer en graag vragen beantwoorden over het productieproces en de herkomst van de ingrediënten. 

Related Posts

De complete gids voor het kiezen van de juiste kattenbak voor jouw huisdier

Het kiezen van de juiste kattenbak is cruciaal voor het welzijn van je kat en het gemak in je huishouden. Een geschikte kattenbak kan het verschil maken…

Jouw dierenwinkel gaat vliegen met deze techniek!

Heb je al een (online) dierenwinkel of ben je er net een aan het opzetten en ben je helemaal klaar om naar de top van de Google…

4 tips om zelfverzekerd over te komen!

Onzekerheid: we kampen er bijna allemaal weleens mee. Onzeker zijn over je vrouwelijk lichaam of over welke indruk je maakt op iemand. Onzeker zijn over je werk:…

Tattoo verwijderen: hoe doe je dat?

Na een weekendje Ibiza kom jij terug met een paar gloednieuwe tattoos. Je had nou eenmaal wat te gekke ideeën en tattoo shops waren er toch genoeg….

Dieren op aarde

Er zijn verschillende diersoorten die op aarde leven. Zo zijn er bijvoorbeeld zoogdieren, waar de mens ook bij hoort. De mens is een warmbloedig dier, wat betekent…

Dieren, dieren en nog eens dieren

Dieren zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige dieren zie je haast niet, omdat ze bijvoorbeeld op de bodem van zeer diepe zeeën leven waar mensen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *