4 tips om zelfverzekerd over te komen!

Onzekerheid: we kampen er bijna allemaal weleens mee. Onzeker zijn over je vrouwelijk lichaam of over welke indruk je maakt op iemand. Onzeker zijn over je werk: “Doe ik het allemaal wel goed?” of onzeker zijn over het feit dat je moet presenteren voor een volle zaal. “Wat nou als ik het verpest?” Onzekerheid kan soms best vervelend zijn, maar gelukkig is onzekerheid ook goed te verbergen. Dus wil jij, ondanks je onzekerheid, toch zelfverzekerd overkomen? Wij geven je 4 tips!

Trek aan waar jij je goed in voelt

Regel nummer één: trek iets aan waar jij jezelf prettig in voelt. De manier waarop jij je kleed, heeft vaak ook invloed op hoe je je voelt. Trek dus iets aan waar jij jezelf ook happy in voelt. Daarbij is het belangrijk om er goed verzorgd uit te zien, waardoor je een goede eerste indruk maakt.

Let op je lichaamshouding

Iets wat er soms onbewust bij inschiet, terwijl je lichaamshouding zo veelzeggend is. Ben jezelf bewust van de lichaamshouding die je aanneemt. Hangende schouders of je schouders rechtop en je borst voorruit. Een kin die omlaag hangt of juist omhoogkijkt. Kleine verschillen zou je denken, maar op het gebied van zelfverzekerd overkomen kan juist dit het verschil maken. Neem een open lichaamshouding aan en maak jezelf groot. Word die onzekerheid met behulp van je lichaamshouding de baas!

Maak oogcontact

Als je met iemand in gesprek bent die oogcontact simpelweg vermijdt, geeft die persoon automatisch een onzekere indruk. Omlaag kijken of zoekend om je heen kijken: niet doen. Probeer juist oogcontact te maken. Op deze manier straal je rust uit en maak je verbinding. Daarnaast zorgt oogcontact voor meer vertrouwen in elkaar. Het maken van oogcontact zorgt ervoor dat je een stuk zelfverzekerder overkomt.

Keep on smiling

Probeer het maar eens: een grote glimlach opzetten en op datzelfde moment aan iets negatiefs denken. Grote kans dat dit niet lukt! Als je lacht maak je namelijk het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je vanzelf blijer gaat voelen. Daarbij zorgt een simpele lach ervoor dat je er veel energieker en zelfverzekerder uitziet. Hoe simpel kan het zijn!

Related Posts

Jouw dierenwinkel gaat vliegen met deze techniek!

Heb je al een (online) dierenwinkel of ben je er net een aan het opzetten en ben je helemaal klaar om naar de top van de Google…

Hoe kies je kwalitatieve hondenbrokken? – 3 Tips

Bij de gezondheid van jouw hond speelt voeding een centrale rol. Maar wat is een ‘goed’ merk hondenvoer, welk merk moet je kiezen en hoe ga je…

Tattoo verwijderen: hoe doe je dat?

Na een weekendje Ibiza kom jij terug met een paar gloednieuwe tattoos. Je had nou eenmaal wat te gekke ideeën en tattoo shops waren er toch genoeg….

Dieren op aarde

Er zijn verschillende diersoorten die op aarde leven. Zo zijn er bijvoorbeeld zoogdieren, waar de mens ook bij hoort. De mens is een warmbloedig dier, wat betekent…

Dieren, dieren en nog eens dieren

Dieren zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige dieren zie je haast niet, omdat ze bijvoorbeeld op de bodem van zeer diepe zeeën leven waar mensen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *