Alles over tijgers

Iedereen kent ze wel, de tijgers! Deze dieren zijn groot en ook nog een super mooi gekleurd. De tijger wordt gezien als een van de meest indrukwekkende zoogdieren in het rijk der dieren. De meeste tijgers kun je vinden in Azië. Ze leven namelijk in de bossen en op de graslanden. Er zijn zelfs tijgers die op grote besneeuwde gebieden leven. Deze tijgers leven vaak alleen. Ze leven niet in groepen, maar toch hebben deze dieren behoefte aan een groot territorium. Een tijger is een roofdier. Tegenwoordig worden de tijgers ernstig bedreigd. Dit komt doordat de bevolking enorm aan het groeien. Op deze manier worden de leefgebieden van tijgers weggevaagd.

De verschillende soorten tijgers

De tijgers horen tot de familie van de katachtigen. Dit wordt ook wel Felidae genoemd. Hieronder vallen ook andere roofdieren. Denk hier bijvoorbeeld aan de leeuwen, luipaarden en de jaguars. Bij de tijgers zelf kun je ze ook weer onderverdelen onder verschillende soorten. Zo heb je de Bengaalse tijger, Siberische tijger, Chinese tijger, Sumatraanse tijger, Indochinese tijger en de Maleise tijger. De naam van deze verschillende ondersoorten van de tijger zegt vaak al waar deze tijgers vaak leven. Verder waren in het verleden ook de Kaspische tijger, Javaanse tijger en de Balinese tijger te vinden. Deze zijn al jaren niet meer gezien. De meeste mensen denken dat deze soorten inmiddels zijn uitgestorven.

Algemene informatie over de tijger

Een tijger herkennen is niet zo moeilijk. De meeste tijgers hebben een oranje vacht met daarbij zwarte strepen. Deze kleur kan namelijk ook verschillen. Zo heb je tijgers die wat donkerder zijn en sommige zijn wat lichter. Er zijn ook witte tijgers. Dit zijn in de meeste gevallen de witte Bengaalse tijgers. Deze tijgers zijn geen albino’s. Dit zie je vaak wel bij andere dieren. Er heeft een mutatie plaatsgevonden waardoor deze tijgers wit zijn. Deze tijgers worden in de meeste gevallen gefokt.

Related Posts

Hoe kies je kwalitatieve hondenbrokken? – 3 Tips

Bij de gezondheid van jouw hond speelt voeding een centrale rol. Maar wat is een ‘goed’ merk hondenvoer, welk merk moet je kiezen en hoe ga je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *